Zoet
Chocolade cake met zoethouttoffee
Ingrediënten:
Cake
1 kopje boter
2 eieren
2.5 kopjes suiker
1.5 kopjes meel
4 eetlepels cacao
1 theelepel vanille suiker
mespuntje zout
Zoethouttoffee
75 gram boter
1.5 kopje slagroom
1 kopje suiker
2 theelepels gouden stroop
75 gram chocolade (75% – pure chocolade of gearomatiseerd met frambozen)
2 eetlepels zoethoutpoeder
Bereiding:
Smelt de boter en klop de eieren en het suiker. Roer de boter goed door het beslag. Meng alle droge ingrediënten samen in een afzonderlijke kom. Roer deze nu door het beslag. Vet de springvorm in met boter en giet het beslag daarin. Bak de cake 12 minuten in het laagste gedeelte van de oven. Laat het afkoelen en verwijder de rand.
Voor de zoethouttoffee; smelt de boter en roer er de room, het suiker en de stroop doorheen. Kook dit gedurende 10 minuten. Wees voorzichtig, laat het mengsel niet aanbranden. De chocolade breken en laat het in het mengsel smelten. Voeg de zoethout poeder toe, maar blijf goed roeren anders gaat de toffee klonteren.
Giet de toffee over de chocolade taart en laat het afkoelen.
Voel je vrij om dit op te dienen met vers fruit of ontdooide bevroren frambozen (op smaak gebracht met een beetje rietsuiker)