Zoet

Chocolade cake met zoethouttoffee

food3

Ingrediënten:

Cake
1 kopje boter
2 eieren
2.5 kopjes suiker
1.5 kopjes meel
4 eetlepels cacao
1 theelepel vanille suiker
mespuntje zout

Zoethouttoffee
75 gram boter
1.5 kopje slagroom
1 kopje suiker
2 theelepels gouden stroop
75 gram chocolade  (75% – pure chocolade of  gearomatiseerd met frambozen)
2 eetlepels zoethoutpoeder

Bereiding:
Smelt de boter en klop de eieren en het suiker. Roer de boter goed door het beslag. Meng alle droge ingrediënten samen in een afzonderlijke kom. Roer deze nu door het beslag. Vet de springvorm in met boter en giet het beslag daarin. Bak de cake 12 minuten in het laagste gedeelte van de oven. Laat het afkoelen en verwijder de rand.

Voor de zoethouttoffee; smelt de boter en roer er de room, het suiker en de stroop doorheen. Kook dit gedurende 10 minuten. Wees voorzichtig, laat het mengsel niet aanbranden.  De chocolade breken en laat het in het mengsel smelten. Voeg de zoethout poeder toe, maar blijf goed roeren anders gaat de toffee klonteren.

Giet de toffee over de chocolade taart en laat het afkoelen.

Voel je vrij om dit op te dienen met vers fruit of ontdooide bevroren frambozen (op smaak gebracht met een beetje rietsuiker)

Klantenservice

Over ons

Tijdens vakanties, stedentrips e.d. loop ik altijd te snuffelen in straatjes en winkeltjes. Om ideeën op te doen, maar ik ben vooral ook nieuwsgierig naar wat er allemaal ‘te koop’ is. Als er iets is wat je overal en in allerlei creatieve vormen kunt vinden lees meer…